Veel gestelde vragen over onze zeefdrukkerij

Zijn de kledingstukken van biologisch katoen duurder dan gewone kledingstukken?

Ja, biologisch katoen is duurder dan gewoon katoen. Dit komt doordat de productiekosten hoger zijn en er minder opbrengst per hectare is. Het prijsverschil is echter niet significant en de voordelen voor het milieu en de gezondheid van de boeren maken het de extra kosten waard.

Zijn de inkten op waterbasis minder duurzaam dan traditionele inkten op oplosmiddelbasis?

Inkt op waterbasis is duurzamer dan het alternatief genaamd plastisol. Deze inkt wordt met zware chemische middelen vervaardigd en is schadelijk voor milieu. Inkt op waterbasis daarentegen is dit niet.

Kan ik mijn eigen ontwerp aanleveren?

Ja, u kunt uw eigen ontwerp aanleveren. We zullen samenwerken om ervoor te zorgen dat het ontwerp geschikt is voor het zeefdrukproces.

Zijn alle kledingstukken die jullie aanbieden veganistisch goedgekeurd?

Nee, niet alle kledingstukken die we aanbieden zijn veganistisch goedgekeurd. We hebben echter een speciale selectie van kledingstukken die veganistisch zijn goedgekeurd.

Zijn de kledingstukken die jullie aanbieden van goede kwaliteit?

Ja, de kledingstukken die wij aanbieden zijn van de hoogste kwaliteit. Wij werken samen met gerenommeerde leveranciers die duurzame materialen van hoge kwaliteit leveren. Denk hierbij aan gekamd bio katoen en katoenen met gerecyclede materialen.

Is milieuvriendelijk zeefdrukken geschikt voor grote bestellingen?

Ja, ons milieuvriendelijke zeefdrukproces is geschikt voor zowel kleine als grote bestellingen. We hebben de capaciteit om grote aantallen kledingstukken te bedrukken, zonder in te leveren op de kwaliteit of de snelheid van de prints.

Zijn er beperkingen in het aantal kleuren dat jullie kunnen bedrukken?

In feite zijn er geen beperkingen, zodra er meer dan 4 kleuren in een bedrukking zitten, kunnen wij overgaan naar wat we noemen een bitmap. Hierin delen wij het ontwerp in de 4 CMYK kleuren om dit overelkaar heen te drukken, hierdoor krijgen we een full colour print.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?

We houden standaard twee weken aan. Vaak zijn we snel genoeg om het binnen een week af te handelen mits alles meezit, zoals de levering van kleding, maar ook van de overeenstemming van het ontwerp. We zullen u echter altijd een schatting geven van de levertijd voordat u uw bestelling plaatst.

Kan ik een Sample bestellen voordat ik een grote bestelling plaats?

Ja, u kunt een sample bestellen voordat u een grote bestelling plaatst. We kunnen een proefdruk maken van het ontwerp op het kledingstuk van uw keuze, zodat u het resultaat kunt zien voordat u een grote bestelling plaatst.

Kan ik ook een custom kleur bestellen?

Ja, onze inkt leverancier kan alles naar wens mengen.