Zeefdruk Lijm: Een Uitgebreide Gids voor het Perfecte Resultaat
01 maart 2023 

Zeefdruk Lijm: Een Uitgebreide Gids voor het Perfecte Resultaat

Zeefdruk lijm is een belangrijk onderdeel van het zeefdrukproces en kan het verschil maken tussen een matige en een uitstekende afdruk. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over zeefdruk lijm, van het kiezen van de juiste soort tot het aanbrengen ervan op het scherm.

Soorten Zeefdruk Lijm

Er zijn verschillende soorten zeefdruk lijm, elk met een specifiek doel en eigenschappen. Hieronder bespreken we de drie meest populaire soorten:

PVA Zeefdruk Lijm

PVA (polyvinylalcohol) zeefdruk lijm is een wateroplosbare, milieuvriendelijke optie die vaak wordt gebruikt voor het afdrukken op katoen en andere natuurlijke vezels. Het is gemakkelijk te verwijderen met water en is daarom een goede keuze voor kortdurende projecten.

Plastisol Zeefdruk Lijm

Plastisol zeefdruk lijm is een populaire keuze voor het afdrukken op synthetische materialen, zoals polyester en nylon. Het is niet wateroplosbaar en blijft daardoor op de stof na het afdrukken. Plastisol is ook verkrijgbaar in verschillende hardheidniveaus, afhankelijk van het gewenste eindresultaat.

Hybrid Zeefdruk Lijm

Hybrid zeefdruk lijm is een combinatie van PVA en plastisol en biedt daardoor de voordelen van beide soorten. Het is wateroplosbaar en blijft daardoor op de stof na het afdrukken, en is daarom een goede keuze voor projecten die zowel kortdurend als permanent zijn.

Hoe de Juiste Zeefdruk Lijm Kiezen

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste zeefdruk lijm voor uw project, zoals:

 • Het type stof dat u wilt afdrukken
 • De duurzaamheid die u nodig heeft
 • De kleuren die u wilt gebruiken
 • De gewenste textuur van de afdruk

Hoe Zeefdruk Lijm Aanbrengen op het Scherm

Het aanbrengen van zeefdruk lijm op het scherm is een belangrijk onderdeel van het zeefdrukproces en vereist enige zorg en aandacht. Hieronder vindt u een stap-voor-stap handleiding voor het aanbrengen van zeefdruk lijm op het scherm:

 1. Bereid het scherm voor door het te reinigen en te spannen.
 2. Verwarm de zeefdruk lijm tot de juiste temperatuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 3. Gebruik een spatel of een ander geschikt gereedschap om de lijm gelijkmatig over het scherm aan te brengen.
 4. Laat de lijm enkele minuten drogen voordat u begint met het afdrukken.

Tips voor het Perfecte Resultaat

 • Gebruik altijd de juiste hoeveelheid lijm, te veel lijm kan leiden tot vervorming van de afdruk.
 • Zorg ervoor dat de lijm gelijkmatig over het scherm is verdeeld.
 • Gebruik altijd de juiste temperatuur voor de lijm en de stof om het beste resultaat te bereiken.

Samenvattend

Zeefdruk lijm is een cruciaal onderdeel van het zeefdrukproces en kan het verschil maken tussen een matige en een uitstekende afdruk. Het is belangrijk om de juiste soort lijm te kiezen en deze op de juiste manier aan te brengen op het scherm voor het beste resultaat. Door deze gids te volgen, kunt u zeker zijn van een geslaagd zeefdrukproject.

Over de schrijver
Reactie plaatsen