Zeefdruk op glas: de perfecte decoratie voor uw interieur
28 februari 2023 

Zeefdruk op glas: de perfecte decoratie voor uw interieur

Zeefdruk op glas is een unieke en moderne manier om uw interieur op te fleuren. Het is een techniek waarbij een patroon of afbeelding op glas wordt gedrukt met behulp van een zijdegaasdoek. Het resultaat is een heldere en scherpe afdruk die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook functioneel is.

Voordelen van zeefdruk op glas

Er zijn vele voordelen aan het toepassen van zeefdruk op glas in uw interieur. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Uniek en stijlvol: Door het gebruik van zeefdruk op glas kunt u uw interieur op een unieke en stijlvolle manier aankleden. De afbeeldingen en patronen die op het glas worden gedrukt, zijn duidelijk zichtbaar en geven uw interieur een moderne en elegante uitstraling.
 • Functioneel: Zeefdruk op glas is niet alleen mooi om naar te kijken, het is ook functioneel. Bijvoorbeeld, wanneer u het op een douchewand aanbrengt, houdt het water tegen en hoeft u zich geen zorgen meer te maken over waterbeschadiging.
 • Duurzaam: Het zeefdrukproces op glas is zeer duurzaam en bestand tegen slijtage en vervaging. Hierdoor blijft de afdruk er jarenlang mooi uitzien, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over veroudering.
 • Eenvoudig te onderhouden: Het onderhoud van zeefdruk op glas is eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is het regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en milde zeep.

Toepassingsmogelijkheden van zeefdruk op glas

Zeefdruk op glas kan op vele manieren worden toegepast in uw interieur. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire toepassingsmogelijkheden:

 • Douchewanden: Een van de meest populaire toepassingen van zeefdruk op glas is op douchewanden. Het beschermt de wanden tegen waterbeschadiging en geeft de badkamer een stijlvolle uitstraling.
 • Keukenachterwanden: Een andere populaire toepassing van zeefdruk op glas is op keukenachterwanden. Dit geeft de keuken een moderne uitstraling en beschermt tegen beschadiging door water, vet en andere vlekken.
 • Binnendeuren: Ook binnendeuren zijn een populaire plek voor zeefdruk op glas. Het geeft de deur een unieke uitstraling en voegt een extra stijlvolle touch toe aan uw interieur.
 • Glazen tafelbladen: Een glazen tafelblad met zeefdruk is een opvallende en stijlvolle toevoeging aan uw eetkamer of woonkamer. Het is ook praktisch omdat het gemakkelijk te onderhouden is en beschermt tegen krassen en andere beschadigingen.
 • Kastdeurtjes: Zeefdruk op glas kan ook op kastdeurtjes worden toegepast. Dit geeft de kasten een unieke en stijlvolle uitstraling en beschermt tegen stof en vuil.
 • Hoe wordt zeefdruk op glas gemaakt?

  Het proces van zeefdruk op glas is eenvoudig en gaat als volgt:

  1. Eerst wordt een patroon of afbeelding op het zijdegaasdoek geplaatst.
  2. Vervolgens wordt het doek op het glas gelegd en wordt er druk uitgeoefend op het doek, zodat het patroon of de afbeelding op het glas wordt gedrukt.
  3. Tot slot wordt het doek verwijderd en is het zeefdrukproces voltooid.
  4. Conclusie

   In conclusie biedt zeefdruk op glas vele voordelen voor uw interieur. Of het nu gaat om douchewanden, keukenachterwanden, binnendeuren, glazen tafelbladen of kastdeurtjes, zeefdruk op glas is de perfecte manier om uw interieur op te fleuren met stijl en functionaliteit.


Over de schrijver
Reactie plaatsen